Sunday, June 6, 2010

Rindunya...

Rindunya nak mengemaskini blog.

Hujung minggu ni saya berazam nak menghabiskan novel My Name is Red tulisan Orhan Pamuk. Jadi tak berkesempatan nak update blog. Walaupun sebenarnya banyak cerita dan rasa yang ingin diterjemahkan ke dalam bentuk tulisan di blog ni.

Sekarang sedang tengah kukus pulut. Rancang nak buat pulut panggang untuk niaga petang besok.

Hujung minggu ni mula jual pisang goreng guna tepung biasa (bukan tepung adabi). Rasa tak best sebab tak sesedap dan tak secantik kalau pakai tepung adabi. Tapi nak buat macamana, kalau pakai tepung adabi, memang tak balik modal...

Kemaskini setakat ini.

Salam...

3 comments:

  1. biz semakin maju..terkejut pulang nanggar dah da extension kedey depan umah kelak...hehe...apapun selamat maju jaya! :)

    ReplyDelete
  2. bukan extension depan.. dah jadi wisma 5 tingkat kali...
    nang selamat kamek org tuk.. sik de keje carik keje... dah ya tergaruk2 palak bila niat untung seciput.. Tapi yang best bila ada muka baru yang datang meli.. :)
    Kei pengalaman bisnes bah.. nak mukak bisnes njual hartanah, sik cukup modal, jadi jual cucur pun jadilah... :)

    ReplyDelete
  3. sikda hal..pelbagaikan produk...at least customer ada pilihan...pas ya baruk kta tauk produk ney paling menguntungkan...cehh! pandey kakar jak kmk tok...molahnya sik...hihi..

    ReplyDelete