Saturday, March 26, 2016

Cermin Diri

0 comment

Cermin diri, hiasi peribadi.

Friday, March 25, 2016

You maybe sunshine but

0 comment

You maybe sunshine but she always ready for storm.

A Woman

0 comment

This is US.

Thursday, March 24, 2016

VN Deli

0 comment

Latest lepaking port.

My view

0 comment

Sepetang di jalanraya.

This is how

0 comment

I describe myself...

Life is

0 comment
Sipping a cup of coffee with our bestie.

Tuesday, March 22, 2016

Grand Marghareta

0 comment

Semasa Bengkel Pemantapan MPK dan Fail Meja

Monday, March 21, 2016

Unggul

0 comment

Unggul
Namun harus berhati-hati
Andai pecah
Tiada kan kembali
Pada asalnya

Friday, March 18, 2016

Interesting but not fair

0 comment
This is the deal.
You will only be charged specific rate if you happened to have unpaid charge in your credit card on top of the finance charges you have to pay.
The benefit would be insurance coverage for whole life even after you no more using the card.
How about those credit user who never have credit balance at the end of every month?
They will never be charged. Means that they will be enjoying the benefit for free.
Interesting right? Yes...
But not fair.
So, that was what I have informed the caller yesterday when she rang me up marketing her product.
And beware.... nothing is free in this world and the bait will always look interesting.

Thursday, March 17, 2016

Penulis cilik

0 comment

Rupa- rupanya dia memang serius. Buat catatan bagai. Buat karakter, buat story board.

Tajuknya: Cik Biskut Hangus

Tuesday, March 15, 2016

Tesco, thumbs up

0 comment

There is still hope in humanity.

Monday, March 14, 2016

Krim Anti Penuaan

0 comment
Salah satu usaha untuk menikmati proses kematangan usia secara alami.
Krim Tangan
Jenama: Nivea
Kandungan: Q10 Plus hand cream enriched with skins's own Coenzyme Q10 and helps prevent first signs of skin ageing.
Harga semasa: RM14.22

Sunday, March 13, 2016

Sepagi di Pasar Tani Kubah Ria

0 comment


Pembekal ikan terubok masin pilihan saya.
Boleh hubungi nombor yang tertera kat papan nama tu kalau berminat
Ni pulak sudut barang basah yang saya dan suami  kerap jenguk



Semuanya segar dan harga pun ok.
 
 

Jom... 

Saturday, March 12, 2016

Sayur Keladi

0 comment
Percubaan pertama masak sayur keladi. Alang-alang master chef mama ada kat rumah. Mamma mia lazato... (harap- harapnya).

Sayur keladi sedap dimakan bersama ikan terubuk masin dan nasi putih. Ala- ala selera kampung gitu. Lagi satu, untuk mereka yang meminati linut (Makanan tradisi Kaum Melanau di Sarawak), sayur keladi yang terlebih pedas dan masam memang menyelerakan.

 Mari layan petua dari pakar untuk sayur keladi yang memenuhi citarasa mertua.. (yalah tu..)



Tips:

1.  Rebus dahulu batang keladi sehingga separuh layu. Buang airnya dan kemudian baru rebus semula bersama asam gelugur sehingga ia betul- betul layu.

2. Tumbuk cili mengikut kepedasan yang diinginkan bersama bawang (Putih dan merah), ikan bilis dan belacan. Sayur yang sedap rasanya adalah yang cukup rasa  pedas, masam dan belacan.

3. Masukkan bahan yang ditumbuk sekali bersama daun herba yang selalunya dijual bersama dengan sayur keladi; Hirisan daun kunyit dan daun tak tau nama (selalu dimasukkan dalam laksa penang). Boleh juga masukkan hirisan bunga kantan sekiranya ada untuk menambahkan rasa.

Selamat mencuba.

Friday, March 11, 2016

Pemandangan

0 comment

Dari kejauhan
Pandangan kian mengecil
Hakikatnya ia masih sama
Kekal pada jisim yang serupa

Dua rasa berbeza

0 comment

Air limau
dan kopi O kosong
tanpa gula
rasanya tak sama
namun tak semestinya
tak bisa bersama

13 mac 2016

Testing

0 comment

Testing

Thursday, March 10, 2016

Don't Quit

0 comment

Setiap orang akan melalui saat sukar, meredah onak dan belukar untuk sampai ke destinasi.

Jangan berputus asa.
Jangan mengalah.

Nun di depan, hanya sedikit lagi akan berjumpa penghujung halangan.

Bertabahlah.

Wednesday, March 2, 2016

Strategy

0 comment

It's a matter of strategy. One of hardest level. (As if there is an easy level when we are struggling to beat it). Sigh....