Wednesday, June 27, 2012

Karnival Sukan



Assalamualaikum wb..

Panggilan dari rumah. Fatihah nak membuka gerai semasa karnival sukan di sekolahnya Sabtu ini.

Mulanya saya malas nak layan sebab suami ada kelas hujung minggu ni. Kalau ikut serta, bermakna saya yang akan sepenuhnya mengendali gerai tu.

Tapi suara Fatihah macam beria- ia benar. Rasa kasihan pulak kalau tak bagi sokongan. Katanya nak buka gerai makanan. Aduh.... Ni yang lemah ni. Dia ingat mama dia ni chef ke apa? ... :).

Takkan nak jual keropok kat sekolah. Junk Food tuuu.... Tak elok untuk kanak- kanak. Kalau ibu bapa diorang sendiri beli kat kedai tak apa... Jgn pula saya yang jadi pembekalnya di sekolah.

Dah tu, nak jual apa? Takkan nak pasang gerai kosong jer.

Hmmm.... Tengoklah nanti macamana. Saya dah ada idea sikit2, tapi kalau menjadi nanti saya buat entri. Kalau tak menjadi, biarlah ia menjadi rahsia... :)

2 comments:

  1. Masak yg simple2 pun ok..nasi goreng, bihun goreng...jual satu pek 50 sen..mesti laku..takpun jual air...itu confirm pulang modal..bleh buat air glamer2 macam fruit cocktail ke..sirap bandung ke..hehehe...Along plak terexcited gak..

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Along,

    Projek tertangguh nampaknya. Hubby kata tak yah buat dulu sebab dia takde, nanti tak de org nak tolong.

    And found out that the fee was RM50 instead of RM20 (Ingat nak suruh Fatihah tumpang gerai kwn dia and share the fee).

    Hopefully, we will be able to join mana2 flea market yang sekarang ni dah byk dibuat once hubby dah habis study nanti utk cover balik plan Fatihah ni.

    Anyway, thanks for the suggestion for future program. Nampak gaya, kena belajar buat bihun/ nasi goreng yang confirm sedap lah nampaknya.. :)

    ReplyDelete