Friday, August 20, 2010

9 Ramadhan

Semalam merupakan 9 Ramadhan 1431 Hijriyyah.

8 tahun lepas, pada 9 Ramadahan pukul 5 petang Fatihah Humairaa telah selamat dilahirkan.

Kenapa diputerikan sebagai Fatihah Humairaa'?

Nama Fatihah dipilih kerana dia anak sulung yang membuka kehidupan berkeluarga kami.

Nama Humairaa pula bersempena dengan nama gelaran yang diberikan Rasulullah SAW untuk Saiyiditina Aisyah r.a. dan moga2 kebijaksanaan Saiyiditina Aisyah ra akan diwarisi.


Selamat menyambut ulangtahun ke 8,
Fatihah Humairaa.
Semoga membesar sebagai seorang Mu'minah Solehah.



2 comments:

  1. Wow cantik nama dan cantik erti nama nya, belated happy 8th birthday to your little baby girl Ummu :)

    Salam sayang dari mak isah.

    ReplyDelete
  2. Salam Mak Isah:

    Tkasih Mak Isah. Macam tu lah tinggi pengharapan ibu ayah untuk anak2 mereka, kan...

    Tapi saya ni sejak dulu2 lagi memang suka namakan baby.. suka sgt kalau kazen2 suruh cari nama utk new baby diorang... Bila dpt anak sendiri, apa lagi.. :)

    Salam sayang juga untuk Mak Isah..

    ReplyDelete