Friday, September 23, 2011

Sudoku Frenzy

Assalamualaikum wb..

Semenjak dua menjak ni, seronok pulak main sudoku online. Main online ni lebih seronok dari buat kat buku/ kertas. Tak larat nak padam kalau silap buat kat buku. Dah tu, kalau dah ujung2 tiba2 dicover kesilapan, jenuh lah padam semua lak....

Tapi, kalau kat pc, senang betulkan kalau dah silap buat. Lebih2 lagi kalau ada versi yang boleh buat draft.

Saya akan cuba kongsi laman2 yang menawarkan sudoku online kat entri ni...

1. Sudoku 9x9.com ----> Not Bad, menawarkan beberapa tahap kesukaran yang berbeza, banyak fungsi, tetapi mengelirukan kalau belum biasa.

2. Sudoku Live -----> Kunci masuk nombor dengan papan kekunci, kalau nak daftar skor kena daftar masuk dulu (tak de nya nak daftar), takde fungsi bantuan walaupun menawarkan beberapa tahap kesukaran.

Setakat ini dulu. Nak cari lagi ni...

No comments:

Post a Comment